Bon dia allemaal,

 

Een nieuwe werkweek is weer aangebroken. Maandagochtend stipt om 08:00u heb ik altijd mijn eerste meeting. Dit is een teamoverleg waarbij iedereen op de hoogte gehouden wordt van alle lopende zaken. Bijna iedere werkdag staat er een soortgelijke meeting gepland met verschillende afdelingen. Dit zorgt ervoor dat je vrij snel een goed beeld krijgt van alle soorten zaken die op kantoor spelen. In deze meetings krijg je als student-stagiaire ook de mogelijkheid om te vertellen waar je zoal mee bezig bent.

 

Iedere week staat er veel op de planning! Je krijgt van verschillende advocaten op kantoor opdrachten. Waar ik voornamelijk mee bezig ben zijn uitzoekopdrachten & het schrijven van memo’s. Zo kun je denken aan vragen over verjaring, het goedkeuringsrecht van aandeelhouders of vragen over de geschillenregeling. Naast alle uurtjes achter de computer, is er ook altijd tijd om lekker buiten de deur te lunchen met collega’s. Het kantoor bevindt zich in Pietermaai. Een hele leuke buurt met verschillende leuke horecazaken. St. Tropez en Kome zijn zeker favorieten van mij en mijn collega’s! De lunch biedt een mooie gelegenheid om met iedereen bij te praten. Nu moet ik zeggen dat daar op kantoor ook zeker de ruimte voor geboden wordt!

 

Naast veel op,- en uitzoekopdrachten deze week, is er deze week ook tijd voor iets anders. Ik mag deze week mee naar een zitting samen met mijn stagebegeleider en zijn cliënt. Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba zit vlakbij kantoor. Mega leuk en interessant om dit een keer van dichtbij te zien!

 

Er wordt van elke student-stagiaire verwacht dat ze aan het einde van zijn/haar stageperiode, welke 8 weken duurt, een referaat houdt voor het kantoor. Samen met mijn stagebegeleider verzin ik hiervoor een onderwerp en daar ga ik deze week mee aan de slag.

 

Rond een uur of 5 is een stagedag vaak voorbij en rijd ik richting Girasol, een groot appartementencomplex waar veel andere stagiaires wonen. Ik woon op Girasol voor 4 maanden en heb het daar erg naar mijn zin. Ik woon samen met een vriendinnetje uit Nederland die hier ook stage loopt bij een advocatenkantoor. Erg gezellig dus!

 

Na een stagedag is het tijd voor ontspanning. En waar kan dat beter dan op Curaçao! Lekker uit eten, naar de bioscoop, beachtennissen & een avondje op stap staat iedere week wel op de planning. Vrijdag ben ik vaak te vinden bij St Tropez of op Mambo beach. Zaterdag is de ultieme dag om lekker op het strand te liggen. De stranden richting Westpunt zijn echt het allermooiste, dus vaak rijden we die kant op. Ook activiteiten als suppen op het Spaanse water, het beklimmen van de Christoffelberg en het bezoeken van de ‘Blauwe kamer’ zijn erg in trek. ’s Avonds een festival of feesten op Zanzibar is de ultieme afsluiting van de zaterdag.

 

Zondag is natuurlijk dé dag voor Fuik! Met verschillende boten vaar je over het Spaanse water naar de Fuikbaai. Hier leggen alle boten aan en is het tijd voor een feestje! Barbecueën op Daaibooibeach is naast Fuik op zondag ook zeker favoriet.

 

Na het volgeplande weekend begint op maandag de werkweek weer van vooraf aan. Een stage bij VANEPS is zeker een aanrader! Je leert op juridisch vlak ontzettend veel, krijgt een goed beeld van de advocatuur en kan genieten van wat het prachtige eiland Curaçao te bieden heeft!

 

Ayo,

 

Roos Brouwer