Bonaire is het groenste eiland van de ABC- eilanden en heeft de minste inwoners. Bonaire heeft onterecht de reputatie gekregen qua grootte vergelijkbaar te zijn met Texel, maar zodra als je op het eiland aankomt zie je dat dit gerucht niet klopt. In werkelijkheid is Bonaire namelijk net zo groot als Malta. Plus, er is super veel te doen! Het eiland heeft een groot National Park (Washington Slagbaai) en je kunt er op vele plekken fantastische hikes maken door de natuur. Hierbij zal je flamingo’s, leguanen, papegaaien en nog veel meer exotische dieren tegenkomen. Daarnaast is de natuur onderwater prachtig, de koraalriffen van Bonaire trekken duiktoeristen vanuit de hele wereld.

 

Met ruim 20.000 inwoners heeft Bonaire de grootte van een flink dorp, wat de sfeer op het eiland uniek maakt. Het is hier heel gemoedelijk. Je zult gegroet worden door onbekenden op straat en de meeste autodeuren zijn gewoon open. Het stadscentrum is pittoresk en kleurrijk, geen Gucci of Prada maar wel lokale winkeltjes met allerlei hippe items. Op de lokale marktjes scoor je de beste deals. Na werk kun je genieten van één van de vele prachtige openbare stranden.

 

’s Avonds wordt het pas echt gezellig! Salsa avonden, bars, strandfeesten en discotheken, Bonaire biedt voor ieder wat wils. Daarnaast heeft Bonaire erg goede restaurants (zelfs één van Michelin Chef Jonnie Boer!). Ook watersporters zullen zich er thuis voelen met erg mooie zeil-, windsurf- en kitesurf mogelijkheden. Voor wie minder actief is, bijna ieder resort op Bonaire heeft een betaalbare dagpas om ook als inwoner in luxe te kunnen luieren. Oh, en er zijn geen verkeerslichten!