Aruba

Aruba verkreeg al in 1986 een status aparte binnen het Koninkrijk der Nederlanden, los van de voormalige Nederlandse Antillen. Het is een eiland met een eigen visie en koers; zo staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De overheid richt zich daarom op het milieu en er geldt sinds januari 2019 een verbod op single use plastic, zoals het gebruik van rietjes, bekers, plastic tasjes etc.

De Arubaan is gastvrij, een goede netwerker en bovenal trots op zijn eiland. Wil je het op Aruba goed doen dan moet je de cultuur (willen) begrijpen. Een tipje van de sluier: mensen uit de hele wereld reizen jaarlijks af naar Aruba om carnaval te vieren en je ziet Indiaanse invloeden terug in taal, eten en rotstekeningen. Ook wat betreft natuur heeft Aruba haar unieke eigenschappen: de cascabel (ratelslang) en shoco (holenuil) komen alleen op dit eiland voor. Daarnaast heeft Aruba geweldig mooie stranden; Mangel Halto, Santo Largo, ze behoren stuk voor stuk tot de mooiste stranden ter wereld. Arubanen zijn dan ook niet voor niets trots op hun eiland!

Waar de focus van Curaçao meer ligt op het toerisme vanuit Nederland, ligt de focus van Aruba meer op het Amerikaanse toerisme. Dit zie je vooral ook terug bij de welbekende Palm Beach Strip, hier vind je enorme hotels, casino’s en onbeperkte eet- en drinkgelegenheden. Ofwel: hoe groter hoe beter.