Klimaat

Het prachtige weer op de Cariben biedt natuurlijk ongekende mogelijkheden om leuke dingen te doen. Maar de warmte is ook iets waar je rekening mee houdt. Hoewel je in de Cariben zelden een volledig onbewolkte dag zult zien en de continue passaatwind voor verkoeling zorgt, is de zon verraderlijk en heet. Reken erop dat je ongeveer twee maanden nodig hebt om daar aan te wennen. Locals doen het nauwelijks, maar zeker als je hier net bent is het verstandig om te zorgen voor zonbescherming. De beneden- en bovenwindse eilanden verschillen bovendien: Aruba, Bonaire en Curaçao liggen benedenwinds waardoor ze over het algemeen weinig last hebben van het orkaanseizoen. Op St. Maarten, dat bovenwinds en 1000km verder ligt, kan dat anders zijn.

Dankzij de warmte is er op werk en bij zakelijke gelegenheden altijd wel airco. De zakelijke dresscode verschilt dan ook niet zoveel van Nederland; mannen dragen een das en vrouwen een nette rok, jurk of broek. Het is wel wat gemakkelijker: geen leggings, laarzen of sokken onder je jurk. Een mooi paar schoenen en klaar! Colberts zie je ook minder vaak, behalve als je een afspraak hebt met een bankdirecteur of minister.

Daniëlla Engelhardt
Associate

Daniëlla Engelhardt

Daniëlla Engelhardt

Daniëlla is een geboren Curaçaose, maar werkt sinds haar start bij VanEps Kunneman VanDoorne in januari 2014 bij de vestiging op Sint Maarten. Ze studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en liep stage bij een groot advocatenkantoor op Curaçao. Ook werkte ze als juridisch assistent bij een advocatenkantoor in Nederland en als gerechtssecretaris bij de rechtbank in Haarlem. Op St. Maarten oefent Daniëlla de algemene civiele praktijk uit en adviseert onder meer over het arbeidsrecht.