Het sociale leven

“Mensen in de Cariben zijn erg open. Je raakt snel met iemand aan de praat. Soms blijft het daarbij en soms vloeit er een bijzondere vriendschap uit voort. Ook kun je aansluiten bij diverse netwerken om mensen te leren kennen, terwijl je je ook nog nuttig maakt voor de lokale maatschappij. Voorbeelden zijn de Jonge Balie Curaçao, waar ik in het bestuur zit, en bijvoorbeeld de Junior Chamber International en serviceclubs als Rotary en Lions.

Het leven speelt zich hier ook veel meer buiten af en iedereen heeft zijn eigen voorkeur: duiken, surfen, mountainbiken of wandelen, het strand, een barbecue… Het uitgaansleven is heel divers en verschilt ook nog eens per eiland. St. Maarten staat bekend om de goede restaurants en Curaçao heeft de grote evenementen met bekende artiesten, zoals North Sea Jazz Festival en Latin Village. Er wordt thuis op de porch gegeten en geborreld en wie liever een café opzoekt kan kiezen uit een aanbod van snèk tot club.”

Brenda Stuart
Junior associate

Brenda Stuart

Brenda Stuart

In 2014 behaalde Brenda haar master Privaatrechtelijke Rechtspraktijk. Naast haar studie was ze bijzonder actief op sociaal maatschappelijk gebied. Zo rondde ze eerder een studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening af en was ze onder andere bijlesdocent in Europees Recht en redacteur bij Legal360 (een online community voor juridische professionals). Voordat Brenda in 2015 in dienst trad bij VanEps Kunneman VanDoorne was ze werkzaam als jurist bij Eiffel in Nederland.