De overstap

Onlangs verruilde ik Nederland voor Curaçao om bij VanEps Kunneman VanDoorne te gaan werken. Ondanks dat ik sinds mijn twaalfde op het eiland kom, komt er tijdens zo’n emigratie veel op je af. Je vergist je snel in de hoeveelheid dingen die je moet regelen, alvorens je de overstap maakt. Een huis, auto, je werkvergunning en het eventueel verschepen van persoonlijke bezittingen. Het kantoor heeft mij hier enorm goed bij geholpen en voorzag mij van de nodige informatie.

Naast de praktische kant van het emigreren voelde ik mij goed opgevangen door kantoor. Op mijn eerste werkdag werd ik aan iedereen voorgesteld en al snel werd ik gevraagd om mee te doen met activiteiten en om aan te sluiten bij borrels. Hierdoor voelde ik mij al snel helemaal opgenomen in het team.

Buiten het werk is het een kwestie van realistisch zijn. Je moet letterlijk en figuurlijk je weg op het eiland leren vinden en in acht nemen dat het niet altijd even snel gaat als in Nederland. Maar daar wen je snel genoeg aan. Ik heb inmiddels helemaal mijn draai gevonden op het eiland, met een fijn thuis en een leuke groep vrienden.

Jessica van Wegen
Jr. Marketing & Business Development Advisor

Jessica van Wegen

Jessica van Wegen