Een vliegende start

De goede beslissing bij de start van je carrière betekent een grote stap voorwaarts. Zoek je een glansrijke carrière en tegelijkertijd dat bijzondere gevoel dat de Cariben je geven? Op deze website laten we zien wat de advocatuur op deze eilanden inhoudt. Dat dat niet alleen mooi geënsceneerde selfies zijn, zie je bijvoorbeeld hieronder in vier Vine videos en op onze social media.

Sta jij aan het begin van je carrière en heb je een aantoonbare klik met de Dutch Caribbean? Ben je benieuwd hoe het eraan toe gaat in de Caribische advocatuur en bij ons kantoor? Kijk bij Contact voor de vele  manieren om met ons kennis te maken. Voor specifieke vragen of meer informatie neem je contact op met ons recruitmentteam.

Waarom VanEps Kunneman VanDoorne?

Het meest gerenommeerde kantoor in de Caribische regio

VanEps Kunneman VanDoorne heeft vestigingen op Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten. Daarnaast zijn we binnen het Koninkrijk actief op de kleinere eilanden – Sint Eustatius en Saba – en hebben we een Dutch Caribbean Desk in Amsterdam. Met een gespecialiseerd team bedienen we ook de Surinaamse markt. Al meer dan 75 jaar leveren we praktische juridische oplossingen aan lokale, regionale en internationale bedrijven en overheden.

We zijn trots op de uitstekende reputatie van ons kantoor, zowel binnen als buiten de Caribische regio. De hoogste ranking in Chambers Global en ons lidmaatschap van het netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren Lex Mundi zijn belangrijke kwaliteitskeurmerken. Ook hebben we een jarenlange associatie met Van Doorne in Amsterdam.

Ons team van advocaten omvat specialisten in alle commercieel relevante rechtsgebieden, opgedeeld in de proces- en transactiepraktijk. De vestigingen werken samen als één team. Als een expert op een specifiek gebied niet ter plaatse beschikbaar is, vliegen advocaten van andere vestigingen in. Dit geldt ook voor Saba, Sint Eustatius en Suriname; (ei)landen die binnen ons werkgebied vallen, maar waar we geen vestiging hebben.

We hebben de ambitie om de absolute nummer één te zijn en we investeren dan ook flink in professionele ontwikkeling. Je advocaat-stage heeft een heldere structuur met een praktijkgroepwissel na anderhalf jaar en er is veel aandacht voor zowel interne als externe opleiding en loopbaanbegeleiding.

Toptalent bij het meest gerenommeerde kantoor

Als advocaat-stagiair word je in eerste instantie breed opgeleid; door een praktijkgroepwissel leer je zowel de transactie- als de proceskant van het vak goed kennen. Daarom stellen we geen strikte eisen aan je afstudeerrichting. We gaan wel voor toptalent!

X

Bij VanEps Kunneman VanDoorne worden hoge eisen gesteld aan het werk, de werknemers en de opleiding, maar wordt er ook prettig met je omgegaan. Onze titel ‘Vrouwvriendelijkste bedrijf van Curaçao’ en ons Excellence Program – dat talenten koppelt aan competenties en zo gerichte ontwikkeling mogelijk maakt – laten zien dat we ook in personeelsbeleid voor niets minder dan het beste gaan.

Binding met je werk- en leefomgeving

Als je kiest voor VanEps Kunneman VanDoorne, gooi je je leven over een andere boeg. Daarom vinden we het belangrijk dat je een aantoonbare connectie hebt met de Caribische regio.

X

Als je kiest voor VanEps Kunneman VanDoorne, ga je niet alleen voor een professionele start van je loopbaan bij een gerenommeerd internationaal kantoor, maar kies je ook bewust voor een carrière in de Caribische markt en cultuur. Daarom vinden we het belangrijk dat je een aantoonbare connectie hebt met de Caribische regio. Omdat je Yu di Korsou bent bijvoorbeeld, omdat je familie hebt wonen op één van de eilanden of omdat je er ooit hebt gewoond of stage hebt gelopen.

Anderen over ons

We zijn trots op de erkenning die we krijgen van onze cliënten en van onafhankelijke partijen als Chambers & Partners. Cliënten werken niet alleen met ons samen voor de kwaliteit van ons werk, maar waarderen ook onze aanpak. Lees hier wat anderen over ons zeggen.

X

“This local powerhouse has offices on every island in the Dutch Caribbean and attracts praise for its capacity to handle both local and international mandates. Corporate work is a major strength for the firm, and it is able to handle large transactions for major financial organisations. It also has notable involvement in the energy sector and regularly advises government-owned companies. Its litigation department frequently undertakes insurance and employment-related issues.”
Chambers Global 2015

“Our engagement with the team was extraordinary, and we value the time and attention that was given to our many questions and issues.”
Janelle Bernard, Manager Legal Services, Republic Bank Limited

“The responsiveness is excellent.”
Een van de ‘Big Four’ accountancykantoren

“Clients value the firm’s high-quality service, reporting that they receive ‘a quick response that’s always accurate’.”
Chambers Global 2014

“With attention to detail, the team was really good.”
Een van de grootste internationale banken

“This high-calibre firm has a strong presence in corporate and commercial work across the Dutch Caribbean region. Its impressive client roster features local and global names.”
Chambers Global 2013

“VanEps Kunneman VanDoorne always thinks along; we feel like we are in control.”
Een Amerikaanse, beursgenoteerde instelling voor hoger onderwijs

“VanEps Kunneman VanDoorne combines a heavyweight reputation in the international arena with a substantial amount of work for local public sector organizations. The firm has an excellent reputation amongst international law firms seeking local counsel. Clients praise the lawyers’ ‘proactive and attentive’ client service, saying: ‘We trust them completely’.”
Chambers Global 2012

“VanEps Kunneman VanDoorne has the size to allow it to take on major work and to guarantee a good level of quality.”
PLC Which Lawyer? 2012

De Cariben

Wil jij de juiste eerste stap zetten naar een kwaliteitscarrière in een Caribische setting? Maak kennis met ons en ontdek of wij je kunnen bieden waarnaar je op zoek bent. Hieronder vind je achtereenvolgens de visie van 15 kantoorgenoten op verschillende aspecten van het wonen en werken op de Cariben, ons blog Advocaat in de Cariben dat ook gepubliceerd wordt op Mr. Online, en een kijkje in de keuken van onze vier vestigingen.

Advocatuur

Advocatuur

X
Verschillen en overeenkomsten in de advocatuur

Verschillen en overeenkomsten in de advocatuur

“Voor mijn overstap naar VanEps Kunneman VanDoorne was ik een aantal jaren werkzaam op de Amsterdamse Zuidas. Uiteraard heb je op de Cariben zon, zee en strand, maar er moet gewoon gewerkt worden, en – in tegenstelling tot wat ik verwacht had – wordt er absoluut niet minder hard gewerkt. Wel is het werk diverser en persoonlijker. Doordat de eilanden klein en de zakelijke lijnen kort zijn, kun je opvallend snel schakelen. Daarbij helpt het dat ons kantoor al ruim 75 jaar op het eiland actief is en in alle hoeken van het eiland connecties heeft. De grootste overeenkomst met het werken in Nederland is het hoge niveau waarop er gewerkt wordt en de gezelligheid op de werkvloer. Het verschil is dat je hier op Curaçao meer verantwoordelijkheden krijgt, ook op het gebied van acquisitie, in een diversere praktijk. Dit geeft mij het gevoel naast advocaat ook ondernemer te zijn!”

Godelieve Wesselingh
Senior associate

Cultuur

Cultuur

X
Verschillen en overeenkomsten in cultuur

Verschillen en overeenkomsten in cultuur

“De Cariben worden wel eens bestempeld als ‘Nederland in de tropen’. Veel aspecten komen inderdaad ook overeen. Met de Nederlandse taal red je je op veel plaatsen, hoewel in St. Maarten Engels de voertaal is en je op de andere eilanden veel hebt aan kennis van het Papiaments. Met mijn Spaans kom ik op de eilanden vaak ook een heel eind. Het grootste verschil tussen de eilanden is de diversiteit aan mensen en cultuur. Dat betekent wel dat je je als Nederlander moet aanpassen aan die diversiteit van mensen en culturen. Dat kan soms lastig zijn, maar zodra je eenmaal de veelal ‘warme’ Antilliaanse cultuur begrijpt, merk je dat je juist kunt genieten van de kleine dingen in het leven, zoals een zonsondergang of de welgemeende vriendelijkheid van andere eilandbewoners. Die kleine dingen waar je in Nederland vaak om wat voor reden dan ook aan voorbij gaat.”

Lorena Navia
Junior associate

Papierwinkel

Papierwinkel

X
Papierwinkel

Papierwinkel

“Een werkvergunning is op elk eiland van de Nederlandse Cariben benodigd als je er niet geboren bent. De procedures verschillen per land. Zo kent Aruba een relatief lange procedure, terwijl Bonaire als bijzondere gemeente van Nederland speciale regelingen heeft voor Europese Nederlanders. Gelukkig mag je je als Europese Nederlander na de aanvraag al op de werkvloer begeven. Een ander belangrijk document is de Verklaring Omtrent het Gedrag (de VOG), dat je zowel voor de aanvraag van de werkvergunning als voor je beëdiging nodig hebt. Voor advocaten die in Nederland al beëdigd waren, geldt bovendien dat je een Verklaring van Non Klacht moet kunnen overleggen. Zo kunnen we je nog veel meer tips en adviezen geven; we helpen je waar we kunnen.”

Nancy Hoop
HR Manager

Kranshi

Kranshi

Het gebouw op de foto is Kranshi; de burgerlijke stand van Curaçao. Iedereen die op Curaçao wil wonen en werken, moet zich uiteraard inschrijven en daarvoor moet je je persoonlijk melden bij Kranshi. Met de juiste documenten is dat overigens zo gebeurd!

Huisvesting

Huisvesting

X
Huisvesting

Huisvesting

“Het vinden van een fijne plek om te wonen is natuurlijk belangrijk, en voor iedereen verschillend. Het is altijd mogelijk om tijdelijk iets te huren, zodat je na aankomst rustig verder kunt zoeken. Hiervoor kunnen makelaars of verschillende huisvestingswebsites ingeschakeld worden, en ook wij kunnen helpen met tips en advies met betrekking tot de buurt, veiligheid, ligging,  enzovoorts. Via via werkt op de Cariben meestal erg snel en de lokale kantoorgenoten op de eilanden weten van de hoed en de rand!“

Esther Jansen
Office Director

De overstap

De overstap

X
De overstap

De overstap

“Bijna drie jaar geleden verruilde ik Nederland voor Curaçao om bij VanEps Kunneman VanDoorne te gaan werken. Bij zo’n emigratie komt er best veel op je af. Huisvesting, een auto, je werkvergunning. Er moet een heleboel worden geregeld. Gelukkig kan ons kantoor je bij dit soort zaken ondersteunen. Ook buiten de praktische zaken voelde ik me erg fijn opgevangen; op mijn eerste werkdag werd er een kennismakingslunch georganiseerd, maar ook in de spontane borrels en lunches sloot ik als vanzelf aan. Buiten het werk is het een kwestie van realistische verwachtingen. Je moet je weg letterlijk en figuurlijk even vinden. Terugkijkend op de afgelopen jaren ben ik eigenlijk heel snel geaard. Inmiddels heb ik mijn plek gevonden en een fijne groep vrienden binnen en buiten kantoor om me heen verzameld.”

Dorien Groenewoud
Marketing & Business Development Advisor

Wennen?

Wennen?

X
Wennen?

Wennen?

“Verhuizen naar de Nederlandse Cariben wordt wel eens gezien als ‘emigreren voor beginners’. Maar deze eilanden zijn toch echt anders dan Nederland en verschillen onderling ook nog eens. Dat moet iedereen die denkt aan een overstap zich goed realiseren. Het beperkte openbaar vervoer (terwijl voorzieningen erg verspreid liggen), een haperend overheidsapparaat en de zogenaamde ‘Antilliaanse tijden’ zijn wennen. Wie daar vrede mee kan hebben kan echter rekenen op een fantastische ervaring. De Cariben hebben veel moois te bieden, zoals een geweldig klimaat, prachtige stranden én een zeer uitdagende en gevarieerde baan bij VanEps Kunneman VanDoorne.”

Seyed Navid Zahedi
Junior associate

Veiligheid

Veiligheid

X
Veiligheid

Veiligheid

“Ik woon op Curaçao en ik vind het hier over het algemeen veilig. Op straat en in uitgaansgelegenheden zijn mensen vrijwel altijd vriendelijk. Soms hoor je wel eens nare verhalen, maar deze hebben eigenlijk altijd betrekking op een bepaald gebied. Wat dat betreft leer je snel genoeg wat wel en niet verstandig is. In feite hangt er ’s avonds op elke hoek wel een uitgelaten en gezellige sfeer en merk je weinig van criminaliteit!”

Saul Castaño Ortiz
Junior associate

Klimaat

Klimaat

X
Klimaat

Klimaat

“Het prachtige weer op de Cariben biedt natuurlijk ongekende mogelijkheden om leuke dingen te doen. Maar de warmte is ook iets waar je rekening mee houdt. Hoewel je in de Cariben zelden een volledig onbewolkte dag zult zien en de continue passaatwind voor verkoeling zorgt, is de zon verraderlijk en heet. Reken erop dat je ongeveer twee maanden nodig hebt om daar aan te wennen. Locals doen het nauwelijks, maar zeker als je hier net bent is het verstandig om te zorgen voor zonbescherming. De beneden- en bovenwindse eilanden verschillen bovendien: Aruba, Bonaire en Curaçao liggen benedenwinds waardoor ze over het algemeen weinig last hebben van het orkaanseizoen. Op St. Maarten, dat bovenwinds en 1000km verder ligt, kan dat anders zijn.

Dankzij de warmte is er op werk en bij zakelijke gelegenheden altijd wel airco. De zakelijke dresscode verschilt dan ook niet zoveel van Nederland; mannen dragen een das en vrouwen een nette rok, jurk of broek. Het is wel wat gemakkelijker: geen leggings, laarzen of sokken onder je jurk. Een mooi paar schoenen en klaar! Colberts zie je ook minder vaak, behalve als je een afspraak hebt met een bankdirecteur of minister.”

Daniëlla Engelhardt
Associate

Het sociale leven

Het sociale leven

X
Het sociale leven

Het sociale leven

“Mensen in de Cariben zijn erg open. Je raakt snel met iemand aan de praat. Soms blijft het daarbij en soms vloeit er een bijzondere vriendschap uit voort. Ook kun je aansluiten bij diverse netwerken om mensen te leren kennen, terwijl je je ook nog nuttig maakt voor de lokale maatschappij. Voorbeelden zijn de Jonge Balie Curaçao, waar ik in het bestuur zit, en bijvoorbeeld de Junior Chamber International en serviceclubs als Rotary en Lions.

Het leven speelt zich hier ook veel meer buiten af en iedereen heeft zijn eigen voorkeur: duiken, surfen, mountainbiken of wandelen, het strand, een barbecue… Het uitgaansleven is heel divers en verschilt ook nog eens per eiland. St. Maarten staat bekend om de goede restaurants en Curaçao heeft de grote evenementen met bekende artiesten, zoals North Sea Jazz Festival en Latin Village. Er wordt thuis op de porch gegeten en geborreld en wie liever een café opzoekt kan kiezen uit een aanbod van snèk tot club.”

Brenda Stuart
Junior associate

Mobiliteit

Mobiliteit

X
Mobiliteit

Mobiliteit

“Jezelf van A naar B verplaatsen gaat op de eilanden in de Cariben echt anders. Lopen doet men vanwege de hitte vrijwel niet en ook fietsen zie je hier nauwelijks. Het openbaar vervoer biedt niet de verbindingen die je in Nederland gewend bent. Op het eiland doe je bijna alles met de auto. Daarnaast pendelen we veel heen en weer tussen de eilanden voor zaken of afspraken. Het vliegtuig is eigenlijk onze trein – inclusief de vertragingen. Tussen de eilanden vliegen niet alleen grote toestellen, maar ook kleine met één passagier naast de piloot en zes erachter. De piloot draait zich om voor de veiligheidsinstructie en zegt met de ellebogen op de rugleuning vanachter zijn Ray-Ban zonnebril: ‘Goedemorgen. De deuren links en rechts zijn nooduitgangen. Uw zwemvest vindt u onder uw stoel en we gaan er ook vandaag weer alles aan doen om ervoor te zorgen dat u die niet nodig heeft. Prettige reis.’”

Rogier van den Heuvel
Partner

Zie voor meer informatie over dit onderwerp ook deze post in ons blog Een Advocaat in de Cariben voor Mr. Online.

De eilanden

De eilanden

X
De eilanden

De eilanden

“De benedenwindse eilanden in de Dutch Caribbean liggen vlak bij elkaar, maar zijn gek genoeg heel verschillend. Nog meer verschillend zijn de drie bovenwindse eilanden. Andere mensen, andere taal, andere cultuur, andere natuur. En wij in Nederland maar denken dat het één pot nat is, inclusief Suriname, want dat ligt daar toch ook in de buurt? Die laatste gedachten passen in de reeks ‘Belgen zijn dom. Italianen zijn huilebalken, maar kunnen wel mooi ontwerpen. Polen zijn dieven.’ Het klopt wèl dat Italianen mooi kunnen ontwerpen.

Juist door de grote verschillen tussen de eilanden in de Dutch Caribbean is het spannend om hier de advocatuur te bedrijven. Soms is het ook lastig. Ook het recht verschilt namelijk, niet alleen van het Nederlandse recht, maar ook op de verschillende eilanden. Na de ontmanteling van de Nederlandse Antillen in 2010 zelfs in toenemende mate. Grotendeels is het ongeveer gelijk aan Nederlands recht maar dan opeens, als je het niet verwacht, is het toch weer net iets anders. Dat is een uitdaging. Net als leren omgaan met de verschillende culturen en talen. Om dat goed te doen moet je een open geest hebben. Vooroordelen en vastgeroeste denkbeelden passen daar niet bij. Dat verklaart waarom mensen die zich vanuit Nederland in de Dutch Caribbean vestigen ofwel definitief verliefd worden op de eenheid in verschillen ofwel afknappen. Een tussenweg is er niet.”

Frank Kunneman
Partner

Bonaire

Bonaire

X
Bonaire

Bonaire

“Veel mensen buiten Bonaire vragen zich af wat ik hier doe. ‘Bonaire is zo saai, ik zou daar nooit kunnen wonen, het is veel te klein voor mij’, hoor ik dan. Ik ben stiekem blij dat veel mensen dat denken, daardoor blijft het hier inderdaad kleinschalig en pittoresk. Maar ik heb het nog nooit zo druk gehad en dat zonder verder dan een week vooruit te plannen. Er is altijd wat te doen; Bonaire is bijvoorbeeld bij uitstek een eiland van watersport en je kunt er heerlijk eten. Je moet er gewoon zelf wat van maken!”

Tessa Breugom
Associate

Kijk voor meer informatie over Bonaire ook bij Onze locaties.

St. Maarten

St. Maarten

X
St. Maarten

St. Maarten

Sint Maarten is een prachtig, Caribisch eiland met veel gezichten. Alleen al het feit dat Sint Maarten meer dan honderd verschillende nationaliteiten herbergt, maakt het een kosmopolitische plek om te zijn. Deze diversiteit vind je ook terug op het gebied van natuur (prachtige stranden!), het eten en de tweedeling van het eiland met een Nederlands en een Frans grondgebied. De advocatuurlijke praktijk staat uiteraard niet los van het eiland waarop deze wordt gevoerd en is hier al even dynamisch. Vanuit ons kantoor worden verschillende zaken behandeld voor een grote groep diverse cliënten. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van scheepsbeslag, een overname van een onderneming op Curacao of het beslechten van een huurgeschil tijdens een zitting van het Gerecht. Ook treden we regelmatig op als curator in  faillissementen, zowel op St. Maarten als daarbuiten. Dit alles vormt een perfecte basis voor een uitdagend leven op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Wonen op St. Maarten in de combinatie met werken voor Van Eps Kunneman van Doorne is absoluut een keuze die ik onderschrijf!

Stan van Liere
Associate

Kijk voor meer informatie over St. Maarten ook bij Onze locaties.

Aruba

Aruba

X
Aruba

Aruba

“Aruba verkreeg al in 1986 een status aparte binnen het Koninkrijk der Nederlanden, los van de voormalige Nederlandse Antillen. Het is een eiland met een eigen visie en koers; zo wil het in 2020 volledig CO2-neutraal zijn. De Arubaan is gastvrij, een goede netwerker en bovenal trots op zijn eiland. Wil je het op Aruba goed doen dan moet je de cultuur (willen) begrijpen. Een tipje van de sluier: mensen uit de hele wereld reizen jaarlijks af naar Aruba om carnaval te vieren en je ziet Indiaanse invloeden terug in taal, eten en rotstekeningen. Ook wat betreft natuur heeft Aruba haar unieke eigenschappen: de cascabel (ratelslang) en shoco (holenuil) komen alleen op dit eiland voor. Arubanen zijn dan ook niet voor niets trots op hun eiland!”

Brechtje Huiskes
Associate

Kijk voor meer informatie over Aruba ook bij Onze locaties.

Curaçao

Curaçao

X
Curaçao

Curaçao

“Curaçao betekent ‘hart’ in het Portugees en is ook een hart in veel verschillende opzichten. Curaçao ligt in het midden tussen Aruba en Bonaire en tussen Zuid- en Noord-Amerika. De cruiseschepen uit de VS weten ons te vinden en hetzelfde geldt voor de marktlui uit Venezuela die vanuit hun bootjes hun verse groenten en fruit aanbieden in de binnenstad, Punda. De praktijk van onze vestiging in Curaçao is dan ook erg internationaal, met bijvoorbeeld een grote financiële sector.

Ook in je vrije tijd kun je in Curaçao je hart ophalen. Bijvoorbeeld met evenementen als het filmfestival (Curaçao IFFR), verschillende muziekfestivals (waaronder het Curaçao North Sea Jazz Festival) en traditionele vieringen zoals Karnaval, Festival di Tumba en het oogstfestival. Curaçao is ook een sportief en avontuurlijk eiland, je kunt hier behalve skiën en schaatsen bijna alles ondernemen. Zo kun je met de boot een dagje naar het onbewoonde eiland Klein Curaçao, of je beklimt de Christoffelberg in het natuurpark. Of natuurlijk de vele watersporten die je hier kunt beoefenen, zoals kitesurfen, zeilen en duiken. Het mooie van Curaçao is dat je hier in de buitenlucht leeft. Van uit eten en borrels tot het dansen op de beats van bekende DJ’s in de late uurtjes, het gebeurt allemaal onder een mooie blote sterrenhemel. Zo voel ik me op vrije dagen op vakantie in eigen land.”

Aubrich Bakhuis
Junior associate

Kijk voor meer informatie over Curaçao ook bij Onze locaties.

Blog

Via dit blog lees je wat de bijzonderheden zijn van het werken als advocaat op Aruba, Bonaire, Curaçao of St. Maarten. Beleef de advocatuur in de tropen op afstand mee. Hieronder vind je de meest recente berichten, en hier het blog met alle posts.

X
jun 07 2018

Het licht uit op Curaçao?

Op een rustige dinsdagochtend ontving ons kantoor een telefoontje van de heer Eugène Rhuggenaath, minister-president van Curaçao. Zijn vraag: of we diezelfde middag voor het Land konden optreden in een kort geding. Natuurlijk!... Lees verder

Op een rustige dinsdagochtend ontving ons kantoor een telefoontje van de heer Eugène Rhuggenaath, minister-president van Curaçao. Zijn vraag: of we diezelfde middag voor het Land konden optreden in een kort geding. Natuurlijk! Ik was de gelukkige advocaat-stagiair die mocht helpen dit kort geding voor te bereiden en stond bij het ontvangen van mijn instructies meteen op scherp. Dit was namelijk niet zomaar een rechtszaak. Bij verlies was er een reële kans dat Curaçao zonder brandstof en elektriciteit kwam te zitten. Iets dat je je in Nederland bijna niet kan voorstellen, maar waar je als advocaat in de Cariben ineens mee kan worden geconfronteerd.

Een week voor het telefoontje van de minister-president was,  zoals ook inmiddels in Europees Nederland bekend, beslag gelegd op de olievoorraden van PDVSA, de staatsoliemaatschappij van Venezuela. PDVSA heeft bij meerdere partijen grote schulden. Zo ook bij ConocoPhillips, een Amerikaans olieconcern dat in 2007 constateerde dat een gedeelte van haar bezittingen door de toenmalige regering van Venezuela werd genationaliseerd. ConocoPhillips ging daartegen in beroep bij de Internationale Kamer van Koophandel, die na bijna 10 jaar lang procederen tot een finale uitspraak kwam en PDVSA veroordeelde tot betaling van 2 miljard dollar aan ConocoPhillips. Met deze uitspraak in de hand heeft ConocoPhillips vervolgens beslagverlof gevraagd bij de rechter te Curaçao. Dit beslagverlof is hen verleend en ConocoPhillips heeft beslagen laten leggen op (onder andere) de olie van PDVSA. Omdat ConocoPhillips op alle olie van PDVSA die aanwezig is op Curaçaos grondgebied en op Curaçaose wateren beslag zou kunnen laten leggen, besloot PDVSA de toevoer van olie naar Curaçao helemaal stop te zetten.

Deze olie is op Curaçao echter hard nodig. De raffinaderij op het eiland verwerkt de ruwe olie tot geraffineerde olie, die vervolgens door verschillende bedrijven wordt gebruikt om brandstof te leveren, water te zuiveren of elektriciteit op te wekken. Met andere woorden; zonder de aanvoer van ruwe olie houdt Curaçao op met functioneren. Om dit te voorkomen diende de raffinaderij, samen met de lokale leverancier van brandstof en elektriciteit, een verzoekschrift in tot kort geding bij het Gerecht in Eerste Aanleg van Curaçao. Inzet: opheffing van de beslagen, zodat de olietoevoer weer zou worden hervat en de brandstof- en elektriciteitsvoorziening op het eiland gewoon kon worden voortgezet. De rechter erkende het spoedeisend belang van de zaak en besloot dat het kort geding nog de volgende dag zou dienen.

Dat brengt ons terug bij de betreffende, tot dan toe rustige, dinsdagochtend. In theorie is het Land Curaçao niet direct geraakt door de beslagen, omdat de betreffende olie geen eigendom is van het Land. Gezien de grote maatschappelijke gevolgen die de beslagen teweeg zouden brengen wilde het Land zich echter wel voegen in het kort geding en schakelde ons kantoor in. Aan de slag dus! Het pleitwerk tijdens een zaak als deze werd uiteraard overgelaten aan de doorgewinterde litigators van ons kantoor, maar als advocaat-stagiair was ik wel van A tot Z betrokken bij de zaak. Een ontzettend leerzaam proces. Mijn bijdrage bestond uit het zoeken van ondersteunende jurisprudentie en daarnaast was ik aanwezig bij het kort geding. Daar kon ik zeker niet achterover leunen. In het heetst van de strijd en vlak voor ons repliek checkte ik nog plots opgekomen feiten en argumenten. We verlieten de rechtszaal met een goed gevoel en dat bleek niet ongegrond.

Een paar dagen later, net voor het weekend, kregen we vonnis: de beslagen werden opgeheven en Curaçao kon opgelucht ademhalen. Op vrijdagavond konden we de tanks van onze auto’s weer rustig vullen aan de pomp. Helemaal klaar voor een roadtrip over het eiland om lekker te genieten van al het moois Curaçao te bieden heeft!

X
apr 03 2018

De onzichtbare berg

Elke keer als ik langs de berg reed dacht ik: “20 jaar verdomme, 20 jaar”. In het procesdossier stond meermaals dat de mobiele telefoon contact had gemaakt met de telefoonmast op de berg. Het plaats delict lag aan de voet van de berg.... Lees verder

Elke keer als ik langs de berg reed dacht ik: “20 jaar verdomme, 20 jaar”. In het procesdossier stond meermaals dat de mobiele telefoon contact had gemaakt met de telefoonmast op de berg. Het plaats delict lag aan de voet van de berg. De telefoon zou volgens de politie gebruikt zijn door mijn cliënt. Er waren gesprekken getapt. De hulpofficier zei de stem van mijn cliënt tijdens de voorgeleiding te herkennen als de stem van de man in enkele tapgesprekken. En dan was er ook nog een DNA-mengspoor. Aangetroffen op het plaat delict. Volgens de deskundige was het waarschijnlijker dat dit mengspoor wél DNA van mijn cliënt bevatte dan niet. Mijn cliënt ontkende op het plaats delict te zijn geweest en de getapte gesprekken te hebben gevoerd. Hij vertelde tijdens alle verhoren dat hij niets te maken had met de moord aan de voet van de berg. Zijn broer wel, maar daar wilde hij verder liever niets over zeggen. De deskundige heeft nogmaals naar het DNA-mengspoor gekeken en concludeerde dat de kans groter was dat het mengspoor DNA bevatte van mijn cliënt, dan dat van zijn broer. De broer was al enige maanden niet door de politie in Aruba gezien. Ze dachten dat hij naar Venezuela was gevlucht in verband met een ander schietincident. Hij was eerst de hoofdverdachte in deze zaak. Maar op een gegeven moment verschoof de focus zich naar mijn cliënt. Wanneer en waarom? Dat bleek niet uit het strafdossier.

Dit was mijn laatste strafzaak. Als advocaat-stagiair in Aruba moet je (onder andere) tien strafzaken doen om je stageverklaring te behalen. Ook als je kantoor eigenlijk geen strafzaken aanneemt. Vandaar dat ik enkele maanden laveerde tussen onze commerciële transactie- en procespraktijk én piketdiensten, pro forma zittingen en bewijsverweren. Verschillende werelden met verborgen overeenkomsten. Net als in strafzaken bevatten commerciële dossiers ook niet alle relevante informatie. Je moet je altijd blijven afvragen welke informatie ontbreekt. Wat staat er niet in de data room? Waarom ontbreekt een standaardbepaling in een conceptovereenkomst? Wat verzwijgt de wederpartij in de onderhandelingen?

Waarom zit er geen proces-verbaal in het dossier waaruit blijkt dat de mobiele telefoon contact heeft gemaakt met de telefoonmast op de berg? Waarom was een tapgesprek al aangemerkt als ‘gevoerd door mijn cliënt’ terwijl de stemherkenning nog niet had plaatsgevonden? Hoe kon de hulpofficier de stemherkenning uitvoeren terwijl mijn cliënt enkel had gezegd dat hij zijn rechten begreep? Waarom was dit proces-verbaal zo laat opgemaakt? Waarom bleek niet uit de DNA-rapportages wat de kans was dat het mengspoor zowel DNA van mijn cliënt als dat van zijn broer bevatte? En vooral: waarom was er geen onderzoek gedaan naar andere verdachten?

Het vonnis van het hof maakte een einde aan de onzekerheid. Het hof kon niet buiten redelijke twijfel vaststellen dat het mijn cliënt is geweest die het slachtoffer, al dan niet in nauwe en bewuste samenwerking met (een) ander(en) heeft gedood. Mijn cliënt is vrijgesproken.

Ik zie de berg niet meer als ik er langsrijd. Alleen soms in de achteruitkijkspiegel. Zaak gewonnen. Lessen geleerd. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en…

X
mrt 05 2018

Van brain drain naar brain gain!

Nog helemaal niet zo lang geleden was ik gewoon student in Nederland. Een afstuderende rechtenstudent om precies te zijn. En een student die voor een lastige keuze stond: terug naar Curaçao, het land waar ik ben geboren en opgegroeid, of... Lees verder

Nog helemaal niet zo lang geleden was ik gewoon student in Nederland. Een afstuderende rechtenstudent om precies te zijn. En een student die voor een lastige keuze stond: terug naar Curaçao, het land waar ik ben geboren en opgegroeid, of toch nog een aantal jaartjes in Nederland blijven? Na een netwerklunch met een aantal advocaten van VanEps Kunneman VanDoorne realiseerde ik me opnieuw dat ‘mijn eiland’ Curaçao, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, echt niet zo klein is.

In mijn beleving zijn er veel Curaçaose studenten in Nederland, die net als ik twijfelen of ze na het afronden van hun studie moeten terugkeren naar Curaçao of toch in Nederland of Europa moeten blijven om ervaring op te bouwen. Vaak is deze keuze gebaseerd op de gedachte dat Curaçao te klein is en te weinig mogelijkheden biedt om die ervaring op te doen.

Wat voor mij heel belangrijk was bij het maken van de keuze om terug te keren naar mijn geboorte-eiland is het begrip ‘brain drain’. Een begrip waarover al werd gesproken tijdens mijn tijd op de middelbare school. Zo vertelde mijn docent Aardrijkskunde, mevrouw Baetens, dat veel Curaçaose studenten na hun studie niet direct terugkeren naar Curaçao, waardoor het eiland te maken heeft met een gebrek aan hoogopgeleide young professionals. Blijkbaar heeft dit toen al een bepaalde indruk op me gemaakt, want het heeft – jaren later – zeker een rol gespeeld bij mijn beslissing. Uiteindelijk koos ik ervoor terug te keren naar de Cariben en als advocaat mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling en toekomst van Curaçao.

Dit was echter niet de enige reden waarom ik besloot om mijn carrière in de advocatuur hier te starten. Ja, Curaçao is een klein eiland. Maar dat betekent niet dat je als advocaat ook alleen te maken krijgt met kleine, lokale zaken. Ik ben gestart op de sectie Corporate & Banking van VanEps Kunneman VanDoorne en ben vanaf dag één betrokken bij zaken voor grote lokale én internationale cliënten. Ik werk mee aan uitdagende transacties en ondernemingsrechtelijke vraagstukken. Het niveau van het werk is hetzelfde als dat van ‘mijn collega’s’ op de Amsterdamse Zuidas.

Dat werd in mijn eerste paar weken bij VanEps Kunneman VanDoorne al bevestigd, toen ik zag hoe mijn collega’s druk bezig waren met een grote closing, waarin we te maken hadden met verschillende jurisdicties en de nodige coördinatie tussen partijen vereist was. Je staat hier als junior associate meteen met je voeten in de klei. Voordat ik het wist was ik bezig met het opstellen van besluiten voor een overname en het schrijven van een opinie met betrekking tot een financiering gesloten tussen een lokale partij en een grote buitenlandse bank. In beide gevallen ging het om bedragen in de miljoenen.

Wat mijn werk bij VanEps Kunneman VanDoorne extra leuk maakt is dat tussen al het corporate geweld, altijd weer de charme van een klein eiland tevoorschijn komt. Zoals toen ik werd gevraagd om naar de Landsontvanger te gaan om een aantal documenten te laten bezegelen en registreren. Even wat achtergrondinformatie: op grond van artikel 65 sub 62 van de Zegelverordening zijn de tweede en volgende gelijkluidende exemplaren van een geschrift vrijgesteld van de belasting, mits op elk van de exemplaren het in totaal getekende aantal exemplaren van het geschrift alsmede het nummer van het exemplaar vermeld wordt. De meneer bij de balie van de Landsontvanger was echter van mening dat alle exemplaren bezegeld moesten worden. Aan mij de taak om deze meneer ervan te overtuigen, zonder van hem een aartsvijand van te maken, dat dit toch echt niet zo was. Met mijn wettenbundel onder mijn arm vertrok ik naar de Landsontvanger. Wat volgde was een mooie discussie, met name over het woord ‘mits’, waarin driftig met wettenbundels werd gezwaaid en er vele interpretaties van artikel 65 sub 62 de revue passeerden. Uiteindelijk ben ik erin geslaagd alleen het eerste exemplaar van de documenten te laten bezegelen en registreren. Daarvan kan ik net zo genieten als van mijn bijdrage aan een grote closing!

X
jan 30 2018

Gezocht: tewerkstellingsvergunning voor vreemdeling. Standplaats: Bonaire

Toen ik ongeveer een half jaar geleden van Nederland naar Bonaire emigreerde leverde dat, wat betreft verblijfs- en werkvergunning, niet veel problemen op. Bonaire is een ‘bijzondere gemeente’ van Nederland.... Lees verder

Toen ik ongeveer een half jaar geleden van Nederland naar Bonaire emigreerde leverde dat, wat betreft verblijfs- en werkvergunning, niet veel problemen op. Bonaire is een ‘bijzondere gemeente’ van Nederland. Hierdoor zijn de toelatingseisen voor Nederlanders, en sinds 2015 ook voor Amerikanen, duidelijk en vrij soepel. Dat geldt niet voor de wetgeving die van toepassing is op ‘vreemdelingen’, mensen van een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Amerikaanse. Die wetgeving is ondoorzichtig, een mengelmoes van (oud) Nederlands recht en Nederlands Antilliaans recht met vanuit Den Haag opgelegde wijzigingen. Dit levert soms bijzondere vraagstukken op.

Neem bijvoorbeeld de  wet- en regelgeving waarin de tewerkstellingsvergunningen worden geregeld. Die is gelaagd opgebouwd. Zo is er de Wet arbeid vreemdelingen, het besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen en de Beleidsregels RCN-unit SZW uitvoering Wav BES, kortweg de beleidsregels. Elke laag geeft uitleg over of is een uitwerking van de bovenliggende regeling. Het toepassen van deze regels levert soms uitdagingen op. Iets soepeler met de regels omgaan kan soms in het belang van het eiland zijn. Maar dan loert het gevaar van willekeur. Want waarom kan in het ene geval wel een uitzondering worden gemaakt en in het andere geval niet? Dat kan nog wel eens lastig zijn.

Bonaire is een eiland met maar 19 duizend inwoners. Hierdoor is het voor werkgevers soms lastig om aan geschikt personeel te komen. Dit blijkt ook wel uit de vele openstaande vacatures op het eiland. Werkgevers zijn verplicht hun vacature minimaal 5 weken ‘open te zetten’,  voordat ze een aanvraag kunnen doen voor een tewerkstellingsvergunning voor een vreemdeling. Bonaire wil zo veel mogelijk lokale arbeiders aan het werk hebben. Pas als er op de lokale arbeidsmarkt geen mensen beschikbaar zijn, mag een werkgever uitwijken naar het buitenland.

Dat leidt tot kleine en grote problemen. Zo kunnen casino’s op Bonaire bijvoorbeeld al jaren  geen geschikte croupiers uit de lokale arbeidsmarkt aannemen, simpelweg omdat ze er niet zijn. Om een casino, waar wel een exploitatievergunning voor is uitgegeven, draaiende te houden is het niet meer dan logisch dat er wordt uitgeweken naar werknemers met andere nationaliteiten. Alleen staat er in artikel 12 van het besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen dat een aanvraag voor een tewerkstellingsvergunning voor een baan in een casino in alle gevallen wordt  geweigerd. Met andere woorden, in een casino mogen uitsluitend mensen werken met een Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit, of vreemdelingen die beschikken over een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. Hierdoor is er een discrepantie ontstaan tussen de wet en de werkelijkheid. Casino’s mogen op Bonaire wel bestaan, maar kunnen bijna niet voortbestaan door een gebrek aan werknemers. Ook hotels, een belangrijke motor voor de lokale economie,  hebben te maken met dit probleem.

De ondoorzichtige regelgeving is met name ook lastig voor kleinere ondernemingen. Het is niet duidelijk aan welke voorwaarden ze moeten voldoen en ze hebben vaak niet de middelen om tegen een besluit  in bezwaar te gaan. Een afgekeurde aanvraag kan er soms toe leiden dat hun werknemers of zijzelf weer terug moeten naar hun land van herkomst.

En nu is aan ons de vraag hoe bovenstaande problematiek kan worden opgelost, of nog beter, kan worden voorkomen. Een uitdaging, omdat het moeilijk is om aan te tonen dat er door het bestuursorgaan in strijd met de algemene beginselen van bestuur is gehandeld. En als dit dan is gebeurd, wat moet dat voor gevolgen hebben? Moeten de besluiten die onterecht zijn genomen worden ingetrokken? Moet het beleid worden aangepast?  Dat zijn de vraagstukken waarin ik me nu vastbijt. Op zoek naar een creatieve oplossing. Eén van de uitdagingen die mijn werk als Advocaat in de Cariben zo leuk maakt!

X
okt 23 2017

Komt tijd, komt raad op St. Maarten

Ik probeer altijd te anticiperen op verschillende scenario’s om ervoor te zorgen dat ik zo min mogelijk voor verrassingen kom te staan. Dat doe ik in mijn werk als advocaat, als ik de belangen behartig van mijn cliënten, maar ook privé. Zo bereidde... Lees verder

Ik probeer altijd te anticiperen op verschillende scenario’s om ervoor te zorgen dat ik zo min mogelijk voor verrassingen kom te staan. Dat doe ik in mijn werk als advocaat, als ik de belangen behartig van mijn cliënten, maar ook privé. Zo bereidde ik me begin september ook voor op de komst van major hurricane Irma, die recht over St. Maarten zou trekken. Echter, geen moment heb ik rekening gehouden met het scenario dat mijn eiland compleet zou worden verwoest.

Ter voorbereiding sloegen we voldoende water en blikvoer, zaklampen, batterijen en een draagbare radio in. Op het werk ruimde ik dossiers op (note to self: never underestimate a clean desk policy), lieten we de glazen pui dichttimmeren en stelden we de computers en servers zoveel mogelijk veilig voor de komende waterschade. Mijn out of office reply voor (overzeese) cliënten zette ik op maandag 4 september voor de zekerheid voor één week aan. Langer zou niet nodig zijn. Dacht ik.

Op dinsdag 5 september was Irma inmiddels een categorie 5 orkaan. Die nacht trof Irma het eiland. De wind die dwars door de hurricane shutters naar binnen raasde, veroorzaakte  een typisch scherp geluid . Het huis schudde heen en weer, de ramen en deuren stonden op springen en we voelden continu een enorme druk op onze oren. Tot het oog boven ons lag: ineens was het windstil. We dachten dat we het ergste hadden doorstaan, maar toen het na ongeveer een uur weer begon te waaien was het vele malen heftiger dan daarvoor. Het klonk alsof er meerdere bommen tegelijk afgingen. Bomen vielen om, complete jachten werden uit de Simpson Bay Lagoon (waar ik woon) tegen gebouwen aan geslingerd en auto’s belandden op hun kop. Door het ene raam waardoor we een beetje naar buiten konden kijken, zagen we alleen maar grijs. Dat is kennelijk de kleur van de wind op deze snelheid, gecombineerd met regen. Terwijl het puin met harde klappen tegen ons huis vloog, besefte ik hoe erg ik de situatie en de angst en overmacht die daarmee gepaard ging, had onderschat.

Woensdagochtend: geen stroom, geen water en geen enkele manier om te communiceren met de buitenwereld. Binnen een uur na de orkaan werd ik bovendien geconfronteerd met een tweede scenario waar ik me niet op had voorbereid: plunderaars. De hurricane shutters van de kledingwinkel tegenover ons huis hadden het gebouw weliswaar kunnen beschermen tegen de orkaan, maar niet tegen de groep jongeren die ze nu alsnog met grof geweld kapot sloegen om de buit binnen te halen. Die eerste dagen na Irma was er geen enkele wetshandhaver op de weg, en kan ik bestempelen als overleven 2.0. Samen met onze buren probeerden we onze omgeving zo veilig mogelijk te maken. Elektrische poorten gingen met fietsenkettingen op slot. St. Maarten verkeerde in een state of emergency, maar gelukkig kwam er al gauw hulp vanuit Nederland en de andere eilanden. Dat, en de samenwerking die we zagen en die tegenwicht bood aan het plunderen, gaf hoop en vertrouwen dat het goed zou komen. Het creëert ook wel een speciale band, als je na vijf dagen niet te hebben gedoucht met z’n allen naar buiten sprint met shampoo en zeep wanneer het eindelijk regent, en samen een eerste ‘douche’ neemt.

Na ongeveer een week kon ik samen met mijn partner en een aantal collega’s worden geëvacueerd naar Curaçao. Dankbaar dat we tijdelijk op Curaçao kunnen verblijven,  had ik toch een dubbel gevoel aangezien St. Maarten alle hulp nu juist kan gebruiken. Gelukkig kan ik ook op afstand wat voor het eiland betekenen. Na de orkaan stroomden de mails binnen met juridische vragen gerelateerd aan Irma. Bedrijven die door de schade hun werknemers niet kunnen uitbetalen of in dienst houden. Vragen of de orkaanverzekering ook schade door plunderen dekt en of een huurovereenkomst beëindigd kan worden als de huurwoning grotendeels is verwoest. Dat soort vragen blijven tot vandaag, vijf weken na Irma, binnenkomen.

Mijn verwachting vooraf was dat ik een weekje uit de running zou zijn, en daarna weer back to normal. Ik besef nu dat de huidige situatie het nieuwe normaal is en voorlopig zal zijn. Overleven 3.0: het hoofd boven water houden in deze nieuwe realiteit. Anticiperen op hele nieuwe scenario’s, het opstellen van plannen van aanpak, het adviseren over rechten en plichten. Ons kantoor heeft een gratis helpdesk opgericht om bedrijven en organisaties op weg te helpen. Dat is mijn persoonlijke bijdrage aan de wederopbouw van St. Maarten, waar het momenteel al stukken beter gaat. Er wordt flink opgeruimd en gehandhaafd. Banken, benzinestations en supermarkten gaan weer open en een groot deel van het eiland heeft weer stroom en water. Het Gerecht in Eerste Aanleg St. Maarten heropent haar deuren op 16 oktober 2017. Komt tijd, komt raad. Ik heb er alle vertrouwen in!

Onze locaties

VanEps Kunneman VanDoorne heeft vier kantoren in de Nederlandse Cariben en een Dutch Caribbean Desk in Amsterdam. Op Curaçao zijn de meeste advocaten gevestigd. Maar werken bij VanEps Kunneman VanDoorne doen we in teamverband. Voor elke cliënt en zaak worden de juiste mensen bij elkaar gebracht. Daarbij is niet de vaste werkplek van de advocaat, maar het samenbrengen van de juiste expertise en ervaring het uitgangspunt. Moderne backoffice faciliteiten zorgen ervoor dat iedereen elkaar snel kan spreken en wanneer nodig zijn we als flying lawyers in enkele uren persoonlijk ter plaatse. Klik hieronder op de ansichtkaarten om een indruk te krijgen van de dagelijkse praktijk in onze vier Caribische vestigingen:

 

Bonaire

Bonaire

Bonaire

X

Bonaire

Voorbeelden van zaken waaraan we werken op Bonaire:

 • We adviseren Cargill Salt Company in onder meer grond- en vastgoedgerelateerde kwesties. Moederbedrijf Cargill Inc. is de grootste particuliere onderneming in de Verenigde Staten, en Cargill Salt heeft meer dan 10% van het grondgebied van Bonaire in gebruik.
 • We adviseren Bonaire Holding Maatschappij (BHM) en zijn dochterondernemingen in een traject om te bepalen in hoeverre de organisaties voldoen aan de Code Corporate Governance Bonaire, en welke verbeteringen hierin nog moeten worden aangebracht.
 • We adviseren WEB (Water en Energiebedrijf Bonaire) bij de aanbesteding en bouw van een groot community zonnepark.
 • In de periode voor en na de constitutionele veranderingen op 10-10-’10, waarbij Curacao en St. Maarten autonome landen binnen het Koninkrijk werden en Bonaire, St. Eustatius en Saba bijzondere gemeenten van Nederland, hebben wij voor het Openbaar Lichaam Bonaire alle wetgeving geïnventariseerd en aangepast aan de nieuwe constitutionele situatie.
Aruba

Aruba

Aruba

X

Wil je meer weten over Aruba, kijk dan eens op:

Orde van Advocaten Aruba
Een Advocaat in de Cariben: Ons blog voor Mr. Online
Dutch Caribbean Legal Portal
– 
Antilliaanse Juristen Vereniging

Aruba

Voorbeelden van zaken waaraan we werken op Aruba:

 • We representeerden Curoil, een oliedistributeur actief op alle Benedenwindse eilanden, in het juridisch mogelijk maken van hun oliebunkering activiteiten op Aruba. Daarvoor werd een juridische entiteit opgezet in Freezone Aruba en werd een exclusieve leveringsovereenkomst gesloten met de Aruba Ports Authority
 • We adviseerden Air Astana bij de uitbreiding van de vloot, waarbij meerdere Boeing toestellen werden aangekocht en geregistreerd in het luchtvaartregister van Aruba.
 • We adviseren met grote regelmaat bij beslaglegging van schepen in Aruba en op andere eilanden, en indien nodig bij de daaropvolgende verkoop via veilingprocessen.
 • We adviseerden bij het opzetten van het Aruba Growth Fund; een lokaal investeringsfonds van ongeveer USD 55mln dat wordt geïnvesteerd in Arubaanse bedrijven.
 • We staan banken zoals NIBanc, AIB, RBC, Banco Bilbao de Viscaja en Credit Suisse bij in (her)financieringen, onder meer voor de renovatie van het Horacio Oduber Hospital (USD 135mln), het Ritz-Carlton Aruba Hotel, de Aruban Divi Hotel Group en energiebedrijven Elmar en WEB Aruba (USD 130 mln).

Wil je meer weten over Aruba, kijk dan eens op:

Orde van Advocaten Aruba
Een Advocaat in de Cariben: Ons blog voor Mr. Online
Dutch Caribbean Legal Portal
– 
Antilliaanse Juristen Vereniging

Curaçao

Curaçao

Curaçao

X

Curaçao

Voorbeelden van zaken waaraan we werken op Curaçao:

 • Samen met Berenschot adviseren we de overheid van Curaçao over alle juridische aspecten met betrekking tot de bouw van het Hospital Nobo Otrabanda. Dit omvat onder meer aanbesteding, contracten, vergunningen en financiering.
 • We werken samen met KPMG in een door de overheid aangestelde werkgroep, die de Curaçaose olieraffinaderij in een meerjarig programma adviseert over de toekomst van de raffinaderij en de (her)ontwikkeling van het gebied.
  We staan de eigenaren van het Jan Kok natuurgebied (Stichting Monumentenzorg en Sea Shore Properties NV) bij in het proces om schade als gevolg van een olieramp in 2012 te verhalen.
 • We adviseerden samen met De Brauw Blackstone Westbroek het beursgenoteerde beleggingsfonds Rorento, onderdeel van Robeco, bij de juridische omzetting van een NV te Curaçao naar een SICAV te Luxemburg.
 • We staan diverse internationale hotelketens, zoals Hilton en Marriott, bij in hun arbeidszaken in de Nederlandse Cariben.
 • We stonden financiële instellingen zoals ABN AMRO, het voormalige ABN AMRO Trust, Delta Lloyd en Fortis bij in de verkoop van hun lokale bedrijfsactiviteiten.
 • We stonden Royal & Sun Alliance Insurance, met vestigingen in de gehele Caribische regio, bij in de verkoop aan Fatum General Insurance.
Sint Maarten

Sint Maarten

Sint Maarten

X

Sint Maarten

Voorbeelden van zaken waaraan we werken op Sint Maarten:

 • We stonden de NASDAQ-genoteerde projectontwikkelaar Fondo de Valores Inmobiliarios bij in de realisatie van Blue Mall, een high-end winkelcentrum in St. Maarten. We adviseerden over diverse aspecten, waaronder ondernemingsrechtelijke kwesties en geschillen, vastgoed en arbeidsrecht.
 • We adviseerden GEBE, het nutsbedrijf voor St. Maarten, Saba en St. Eustatius, bij de splitsing van de bedrijfsactiviteiten. Dat resulteerde in twee nieuwe utiliteitsbedrijven voor Saba en St. Eustatius. Op St. Maarten werd de overheid 100% eigenaar van GEBE, dat daar de leverancier van elektriciteit en water blijft.
 • Signature Flight Support – een dochteronderneming van BBA Aviation, dat genoteerd is aan de London Stock Exchange – bij de overname van een meerderheidsaandeel in Arrindell Aviation Services, een grondafhandelaar in St. Maarten.
 • We stonden TelEm, de grootste telecommunicatie provider in St. Maarten, bij met de arbeidsrechtelijke aspecten van hun herstructurering. Daarbij werden werknemers van verschillende entiteiten binnen de TelEm Group of Companies overgeheveld naar de werkmaatschappij.

Wil jij een brede stageperiode met veel eigen verantwoordelijkheid?

Neem contact op met ons recruitmentteam of maak kennis op een van de vele andere manieren. Ben je al gevorderd in je carrière en geïnteresseerd in ons kantoor? Kijk dan hier. Zoek je een functie in de professionele ondersteuning? Kijk dan hier.

Wat bieden we

Wil jij je advocaat-stage doorlopen in een vertrouwde omgeving? Zelfstandig zaken behandelen en pleiten voor de rechtbank, gesteund door collega’s en een gedegen opleiding? Kijk snel!

X
 • Een kwaliteitscarrière én een kwaliteitsleven.
 • Een prettige werksfeer en een open overlegstructuur.
 • Een vergelijkbare werkdruk met grote advocatenkantoren in Nederland; we kennen geen nine-to-five mentaliteit.
 • Zelfstandigheid in het behandelen van zaken en pleiten voor de rechtbank. Vanzelfsprekend altijd met steun van je collega’s!
 • Begeleiding bij het ontwikkelen van je vaardigheden en het verbreden van je praktijkkennis.
 • Veel aandacht voor professionele ontwikkeling, door de beroepsopleiding en loopbaanbegeleiding.
 • Interessante salariëring en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Opleiding

Tijdens je driejarige advocaatstage ontwikkel je niet alleen puur juridische vaardigheden, maar wordt er ook veel aandacht besteed aan de competenties die je tot een zelfstandige advocaat maken.

X

Je driejarige advocaatstage staat bij VanEps Kunneman VanDoorne niet alleen in het teken van het ontwikkelen van juridische vaardigheden. Er wordt ook veel aandacht besteed aan de competenties die je tot een zelfstandige advocaat maken.

Naast de beroepsopleiding en de interne opleiding speciaal voor advocaat-stagiairs, leer je in de praktijk van zeer ervaren advocaten. Zo hebben vijf van onze advocaten een vermelding in de hoog aangeschreven juridische gids Chambers. We vertegenwoordigen nationale en internationale cliënten in de mooiste zaken; kijk voor voorbeelden maar eens bij Onze locaties.

Advocaat-stagiairs krijgen bij ons kantoor een hoge mate van vrijheid en verantwoordelijkheid. Je onderhoudt zelf contact met cliënten en pleit al in je stageperiode in de meest bijzondere zaken. Dat moet je wel aankunnen en je krijgt dan ook goede begeleiding met ontwikkelingsplannen en evaluatie.

Wie zoeken we

We zoeken ambitieuze toptalenten die de verantwoordelijkheid die ze krijgen, aankunnen. Ook zoeken we naar binding met de Caribische markt en cultuur waarin je het vak zult leren.

X
 • Advocaat-stagiairs die binding hebben met de Caribische regio; landskinderen die vanuit ambitie een bijdrage willen leveren aan de toekomstontwikkeling van hun eiland.
 • Ambitieuze toptalenten die in de Caribische markt en cultuur het vak willen leren.
 • Mensen die de vrijheid en verantwoordelijkheid die ze krijgen, aankunnen.
 • Mensen die zich herkennen in de kerncompetenties samenwerken, kwaliteitgerichtheid en klantgerichtheid.

Selectieprocedure

We willen je de kans geven om eerst af te tasten of de Caribische advocatuur iets voor je is, voordat we de sollicitatieprocedure ingaan. Daarna kunnen we snel schakelen en is de beslissing aan jou!

X

VanEps Kunneman VanDoorne breidt haar team uit met startende advocaat-stagiairs. Sta jij aan het begin van je loopbaan in de advocatuur en heb je een aantoonbare klik of link met de Caribische regio? We ontmoeten je graag! Onze zoektocht naar nieuwe collega’s bestaat uit twee rondes:

Eerste kennismaking
Studeer je of heb je gestudeerd in Nederland, dan betekent een carrière bij VanEps Kunneman VanDoorne in de Cariben ook een omslag in je leven. We willen je dan ook de kans geven om af te tasten of dat iets voor je is, voordat we een formele sollicitatieprocedure ingaan.  Neem contact op voor een informele, vrijblijvende kennismaking met een van onze kantoorgenoten via Skype, telefoon of mail, of indien mogelijk persoonlijk tijdens een kop koffie, lunch of borrel. Zo kun je toetsen of de Caribische advocatuur iets voor je is, en of je op een eventuele uitnodiging tot formeel solliciteren wil ingaan.

Formele sollicitatieprocedure
Bij een wederzijdse klik nodigen we je uit om de formele selectieprocedure in te gaan. Die bestaat uit een kennismakingsgesprek en een casus die in een tweede gesprek wordt behandeld. Daarnaast vindt er een assessment plaats, bestaande uit een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest. Ook wordt er referentenonderzoek gedaan. In sommige gevallen kan een derde gesprek onderdeel uitmaken van de procedure.

De gemiddelde doorlooptijd van de selectieprocedure is een maand.

Direct solliciteren?
Wil je direct solliciteren? Dan ontvangen we graag je motivatiebrief voorzien van cv, plus kopieën van je diploma’s, cijferlijsten en eventuele stagebeoordelingen.

Profiel

Gezocht: advocaat-stagiairs die zich snel willen ontwikkelen. Enige ervaring in de advocatuur, bijvoorbeeld door een studentstage, en kennis van het Spaans en/of Papiamentu zijn een pre.

X

Ambitieuze advocaat-stagiairs

Vanwege constante groei van ons kantoor zoeken we voor onze vestigingen te Aruba, Bonaire, Curaçao en St. Maarten ambitieuze advocaat-stagiairs die zich snel willen ontwikkelen.

Wat ga je doen?

Als advocaat-stagiair ben je onder meer belast met het adviseren van cliënten (vooral bedrijven en overheden) en het voeren van procedures in civiele- en administratiefrechtelijke zaken.

Profiel

Je beschikt over een universitaire meestertitel en hebt affiniteit met de eilanden die onderdeel uitmaken van de Nederlandse Cariben. Je hebt een ontwikkeld analytisch vermogen, goede communicatieve en contactuele vaardigheden en je herkent je daarnaast in onze kerncompetenties samenwerken, kwaliteitgerichtheid en klantgerichtheid.

Werkervaring is niet vereist. Wel heb je een hands-on aanpak en ben je accuraat, commercieel ingesteld, stressbestendig, communicatief en betrouwbaar. Ook heb je geen 9 tot 5 mentaliteit. Je bent een goede adviseur die zoekt naar oplossingen. Je bent een volhouder en kunt goed multitasken. Je kunt zelfstandig werken in de praktijkvoering maar bent ook een collegiale teamspeler. Je beschikt over uitstekende uitdrukkingsvaardigheden in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Enige ervaring in de advocatuur – bijvoorbeeld door (student)stage(s) – en kennis van het Spaans en/of Papiamentu vormen een pre.

Wat bieden wij?

Bij VanEps Kunneman VanDoorne werk je bij het nummer één advocatenkantoor in de Nederlandse Cariben. Een internationale, hoogwaardige werkomgeving met uitdagend en gevarieerd werk. Je professionele ontwikkeling wordt gewaarborgd door een gedegen, brede en praktische advocatenopleiding (intern, beroepsopleiding en externe cursussen). Je wordt direct ingezet en krijgt al snel eigen verantwoordelijkheden. Daarbij bieden we aantrekkelijke primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Studentstages

Ons kantoor biedt WO rechtenstudenten in de laatste fase van hun studie de mogelijkheid om twee maanden stage te lopen op een unieke locatie: Curaçao.

X

Wat ga je doen?
Bij ons kantoor worden alle commerciële rechtsgebieden beoefend, waardoor je tijdens je stage kennismaakt met de dagelijkse praktijk van een breed spectrum van rechtsgebieden. Je houdt je onder begeleiding van ervaren advocaten bezig met onder meer juridisch onderzoek, het opstellen van adviezen, het voorbereiden van processtukken en het bijwonen van rechtszaken. Bovendien onderzoek je een juridisch onderwerp naar keuze, waarover je aan het einde van je stage een presentatie geeft (referaat). Dit kan eventueel een aanzet zijn tot je masterthesis, en in overleg kan de mogelijkheid worden gecreëerd om je studentstage uit te breiden met een scriptiestage.

Wat bieden we?
Bij VanEps Kunneman VanDoorne kun je toetsen of een carrière in de Caribische advocatuur iets voor je is. Je combineert een stage bij het nummer één advocatenkantoor in de Nederlandse Cariben en samenwerken met professionals van het hoogste niveau met een unieke ervaring in een Caribische setting. De stagevergoeding bedraagt ANG 1.000 per maand.

Praktische zaken
De reis naar Curaçao dien je zelf te bekostigen. Voor woonruimte en vergunningen kun je indien gewenst contact opnemen met Wereldstage, die je daarbij tegen een vergoeding kunnen assisteren. Ons kantoor biedt het gehele jaar twee stageplaatsen, waardoor we per jaar 12 stagiairs kunnen plaatsen (stages duren twee maanden). Plan ruim van tevoren, want de plaatsen zijn snel vol! Sollicitatiegesprekken vanuit Nederland vinden plaats bij onze Dutch Caribbean Desk in Amsterdam.

Wil jij proeven hoe je in de Cariben een kwaliteitscarrière kan combineren met een kwaliteitsleven? Stuur je motivatiebrief, cv, cijferlijst en eventuele beoordelingen van andere stages naar ons recruitmentteam (E recruitment@ekvandoorne.com
T +5999 461 3400 ext 137).

Vacatures

Ons kantoor groeit, dat is ook onze ambitie. Als gevolg daarvan zijn we altijd op zoek naar professionals die onderdeel van ons team willen vormen. Momenteel zijn wij op zoek naar:

Vacatures voor Studenten & Starters

X

Advocaat-stagiairs (Aruba)

Heb je net je rechtenstudie afgerond en ben je klaar om te beginnen aan je loopbaan? Maak dan kennis met VanEps Kunneman VanDoorne. Het nummer één advocatenkantoor in de Nederlandse Cariben met Band 1 rankings in Chambers Global. Voor ons kantoor op Aruba zoeken we ambitieuze advocaat-stagiairs die zich thuisvoelen in een klein team binnen de context van een middelgroot kantoor. 

Wat bieden wij?
VanEps Kunneman VanDoorne bied je een vliegende start en de mogelijkheid je snel te ontwikkelen tot een volwaardig advocaat. We zijn al sinds 1997 actief in Aruba. Kenmerkend voor onze dienstverlening hier is bijvoorbeeld de vervoerspraktijk: Aruba is een gunstige jurisdictie voor zowel registraties en financiering van vliegtuigen, als voor beslaglegging en gedwongen verkoop van schepen. Daarnaast staan we bijvoorbeeld publieke en private partijen bij in grootschalige aanbestedingsprojecten.

Wil jij werken als advocaat in de Cariben? We zien je motivatiebrief, cv en cijferlijst graag tegemoet.

Voor vragen of direct solliciteren, neem contact op met Nancy Hoop (HR Manager) of Steffen Hagen (advocaat en vestigingsmanager Aruba) via recruitment@ekvandoorne.com.

X

Advocaat-stagiairs (Bonaire)

Heb je net je rechtenstudie afgerond en ben je klaar om te beginnen aan je loopbaan? Maak dan kennis met VanEps Kunneman VanDoorne. Het nummer één advocatenkantoor in de Nederlandse Cariben met Band 1 rankings in Chambers Global. Voor ons kantoor op Bonaire zoeken we ambitieuze advocaat-stagiairs die vrijheid en verantwoordelijkheid aankunnen.

Wat bieden wij?
VanEps Kunneman VanDoorne bied je een vliegende start en de mogelijkheid je snel te ontwikkelen tot een volwaardig advocaat. Bonaire kent een complexe juridische structuur, met een wetgevende macht op lokaal en op koninkrijksniveau. Mede daardoor adviseert ons zeskoppige team van advocaten veel over bijvoorbeeld ambtenarenrecht en in wetgevingstrajecten. Ons team is het grootste en meest gespecialiseerde team op het eiland, en als zodanig weten ook grote projectontwikkelaars en overheids-nv’s ons te vinden. Hen staan we bij in ambitieuze projecten zoals de ontwikkeling zonne- en windenergieparken.

Wil jij werken als advocaat in de Cariben? We zien je motivatiebrief, cv en cijferlijst graag tegemoet.

Voor vragen of direct solliciteren, neem contact op met Nancy Hoop (HR Manager) of Tom Peeters (partner en vestigingsmanager Bonaire) via recruitment@ekvandoorne.com.

X

Studentstage

Ben je WO rechtenstudent in de laatste fase van je studie aan de University of Curaçao, de Universiteit van Aruba of een van de Nederlandse universiteiten? Dan biedt ons kantoor je de mogelijkheid om twee maanden stage te lopen op Curaçao of Aruba. Meer informatie hierover vind je ook bij Studenten & Starters onder Carrière. 

We hebben telkens twee stageplaatsen tegelijk beschikbaar op Curaçao, en één op Aruba. De stageplaatsen op Aruba zijn in eerste instantie bedoeld voor studenten aan de universiteit aldaar; de stageplaatsen op Curaçao voor studenten aan de UoC of de Nederlandse universiteiten.

Wil jij in aanmerking komen voor een stageplaats, stuur ons dan ruim van te voren je sollicitatie toe, want de stageplaatsen zijn snel vol! Onze sollicitatiegesprekken vanuit het buitenland (waaronder Nederland) vinden plaats via Skype.

Wil jij weten hoe het is om te werken als advocaat in de Cariben? Stuur je motivatiebrief, cv, cijferlijst en eventuele beoordelingen van andere stages naar ons recruitmentteam (E recruitment@ekvandoorne.com, T +5999 461 3400) en je krijgt snel bericht van ons.

Overige vacatures

X

Advocaat-medewerker (Bonaire)

Klaar voor de volgende stap in je carrière? Heb je (bijna) je stageverklaring op zak, zoek je afwisseling, verdieping en wil je de lokale én internationale markt bedienen? Maak dan kennis met VanEps Kunneman VanDoorne. Het nummer één advocatenkantoor in de Nederlandse Cariben met Band 1 rankings in Chambers Global. Voor onze vestiging op Bonaire zoeken we een advocaat-medewerker die de zaak begrijpt vanuit commercieel en strategisch oogpunt.

Wat bieden wij?
Bonaire kent een complexe juridische structuur, met een wetgevende macht op lokaal en op koninkrijksniveau. Daarin wordt niet altijd rekening gehouden met lokale omstandigheden, wat jou als advocaat extra verantwoordelijkheid én de kans om je te onderscheiden geeft. Kun je deze uitdaging aan, ben je flexibel en neem je graag initiatief? Dan pas je naadloos in het Bonairiaanse team van VanEps Kunneman VanDoorne!

Bij onze vestiging op Bonaire vul je een vijfkoppig team van advocaten aan, maar heb je ook dagelijks contact met de 30 advocaten op de andere eilanden waar VanEps Kunneman VanDoorne gevestigd is.

Wil je hier meer over weten of direct solliciteren dan kun je terecht bij Nancy Hoop (HR Manager) of Tom Peeters (partner en vestigingsmanager Bonaire) via recruitment@ekvandoorne.com.

X

Advocaat-medewerker (Aruba)

Klaar voor de volgende stap in je carrière? Heb je (bijna) je stageverklaring op zak, zoek je afwisseling, verdieping en wil je de lokale én internationale markt bedienen? Maak dan kennis met VanEps Kunneman VanDoorne. Het nummer één advocatenkantoor in de Nederlandse Cariben met Band 1 rankings in Chambers Global. Voor onze vestiging op Aruba zoeken we een advocaat-medewerker met een brede commerciële en ondernemingsrechtelijke achtergrond.

Wat bieden wij?
Veelzijdigheid is het sleutelwoord. Bij onze Arubaanse vestiging werk je in een klein team van dagelijkse collega’s, in de context van een middelgroot kantoor verspreid over de Nederlandse Cariben. Je cliënten variëren van lokale bedrijven tot multinationals die met name vanuit de VS of Europa werken. Tenslotte is ook je rol afwisselend: van zelfstandig in kleinere zaken tot teamwerk in financieringen, en ook de commerciële ontwikkeling van je praktijk wordt een belangrijk aandachtspunt in deze fase van je carrière.

Voor vragen of direct solliciteren kun je terecht bij Nancy Hoop (HR Manager) of Steffen Hagen (advocaat en vestigingsmanager Aruba) via recruitment@ekvandoorne.com.

X

Advocaat-medewerker (Banking & Finance)

Wil jij uitzicht op een succesvolle carrière én op de tropische zee? Maak dan kennis met VanEps Kunneman VanDoorne. Het nummer één advocatenkantoor in de Nederlandse Cariben met Band 1 rankings in Chambers Global, een lidmaatschap van Lex Mundi, 35 advocaten en vestigingen in alle landen van het koninkrijk. Wij zoeken een advocaat-medewerker met banking ervaring.

Advocaat-medewerker met banking ervaring
Je adviseert cliënten, zowel leninggevers als leningnemers, bij overname- en financieringstransacties en in financieringsstructuren. Je werkt dagelijks samen met bankiers, fiscalisten en trustadviseurs van topkantoren in de hele wereld, maar ook van lokale banken. Vergelijk bijvoorbeeld het adviseren van lokale banken over hun zorgplicht bij creditcardfraude met het adviseren van internationale banken over ISDA. Dat maakt de praktijk en je werk divers.

Concreet houd je je bezig met het opstellen van financierings- en zekerheidsdocumentatie en legal opinions. Je adviseert over regulatory compliance en hebt regelmatig contact met de toezichthouders van de verschillende (eil)anden (waaronder ook Nederland voor Bonaire, St. Eustatius en Saba). In deze fase van je carrière wordt ook de commerciële ontwikkeling van de praktijk een belangrijk aandachtspunt.

Zie jij hierin een uitdaging? Neem dan contact op met Nancy Hoop, HR Manager (E recruitment@ekvandoorne.com, T +5999 461 3400).

X

Advocaat-medewerker (Corporate)

Vanwege constante groei van ons kantoor zoeken we beginnende advocaat-medewerkers met ervaring in het ondernemingsrecht, bij voorkeur ook in internationale zaken. Wil jij uitzicht op een succesvolle carrière én op de tropische zee? Maak dan kennis met VanEps Kunneman VanDoorne; het nummer één advocatenkantoor in de Nederlandse Cariben.

VanEps Kunneman VanDoorne heeft 35 advocaten en vestigingen in alle landen van het koninkrijk, Band 1 rankings in Chambers Global en een lidmaatschap van Lex Mundi; het gerenomeerde samenwerkingsverband van onafhankelijke advocatenkantoren. Binnen VanEps Kunneman VanDoorne zoeken we:

Advocaat- medewerkers met ondernemingsrechtelijke ervaring
Voor lokale en internationale cliënten zoek je naar en creëer je de beste corporate structuren. Met de belangen van jouw cliënt voorop, werk je toe naar een eindresultaat waarmee alle partijen tevreden zijn. Naast de sec juridische context, is het belangrijk om de kern van de zaak te begrijpen vanuit commercieel en strategisch oogpunt. Je werk wordt dan ook nooit routine, want die kern wordt bepaald door de specifieke ambities, markt en business van elke afzonderlijke cliënt.

Concreet denk je mee over structuren bij de oprichting en reorganisatie van vennootschappen. Je stelt documentatie op, zoals Share Purchase Agreements. Je treedt op als boardroom advisor en adviseert over compliance. In deze fase van je carrière wordt ook de commerciële ontwikkeling van de praktijk een belangrijk aandachtspunt.

Wil je meer weten of direct solliciteren? Dan kun je terecht bij Nancy Hoop, HR Manager (E recruitment@ekvandoorne.com, T +5999 461 3400).

X

Open sollicitatie

Vind je in dit overzicht niet de vacature die je zoekt? Dan kun je altijd een open sollicitatie sturen.

VanEps Kunneman VanDoorne is altijd op zoek naar nieuwe collega’s, zowel in de advocatuur als in de ondersteuning. In de advocatuur zoeken we met name startende juristen en advocaten op medior niveau (4-6 jaar ervaring). Daarnaast zijn er regelmatig vacatures voor juridisch secretaresses. Binnen de backoffice zoeken we regelmatig nieuwe collega’s voor de afdelingen Finance, HR en Marketing & Business Development.

Leer ons kennen

Wil jij de juiste eerste stap zetten naar een kwaliteitscarrière in een Caribische setting? Ontmoet ons tijdens de evenementen die we organiseren of waarbij we aanwezig zijn, volg ons via social media of maak kennis op een van de vele andere manieren. Ook als je nog niet, maar wel bijna bent afgestudeerd!

Evenementenkalender

Kijk hieronder welke recruitment evenementen we organiseren of waar we aanwezig zijn.

Een update van de kalender volgt zo snel mogelijk!

Een update van de kalender volgt zo snel mogelijk!

X
Een update van de kalender volgt zo snel mogelijk!

Een update van de kalender volgt zo snel mogelijk!

Een update van de kalender volgt zo snel mogelijk!

Skype onze recruiter

Skype VanEps Kunneman VanDoorneHeb je vragen die je graag persoonlijk wilt bespreken? Stuur dan een mail naar recruitment@ekvandoorne.com. Dan plannen we zo snel mogelijk een Skypegesprek in.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen bij VanEps Kunneman VanDoorne, een seintje krijgen wanneer onze recruitment evenementen plaatsvinden of wanneer we specifieke vacatures hebben? Geef het door en we zorgen dat je up to date blijft! Ook kun je lid worden van onze ‘Advocaat in de Cariben’ LinkedIn group; zo krijg je telkens een update wanneer er nieuws is.

Social media en contactgegevens

VanEps Kunneman VanDoorne heeft vijf vestigingen: Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten en een Dutch Caribbean Desk in Amsterdam. Onze recruitment evenementen en de sollicitatiegesprekken vinden doorgaans plaats op Curaçao of in Amsterdam. Voor vragen of meer informatie kun je terecht bij ons recruitmentteam.

VanEps Kunneman VanDoorne
Curaçao
Julianaplein 22
Willemstad, Curaçao

Dutch Caribbean Desk
Jachthavenweg 121
1081 KM Amsterdam

Recruitmentteam 
T +5999 461 3400 ext. 137
E recruitment@ekvandoorne.com